Ezt a klasszikus karácsonyi finomságot általában karácsonykor sütöm, bár az év bármelyik időszakában ha készül, mindig hamar elfogy. Kekszes dobozokba csomagolva sokáig eltartható.
Hozzávalók:
250 g liszt
1 késhegynyi sütőpor
125 g cukor
1 zacskó vaníliás cukor
3 db tojás sárgája
200 g hideg vaj
125 g hámozott őrölt mandula
A kész kiflikhez: 80 g porcukor és 2 zacskó vaníliás cukor
Elkészítése:
A lisztet összekeverjük a sütőporral és egy tálba szitáljuk.
A többi hozzávalót hozzáadjuk és egy dagasztófejjel ellátott keverőgéppel először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton jól átdolgozzuk, majd gyúródeszkán sima tésztává gyúrjuk. Fél órára hideg helyre tesszük.
A tésztából hüvelykujj vastagságú hengert sodrunk, 2 cm-es darabokra vágjuk, ezekből kb. 5 cm hosszú, a végei keskenyedő hengereket formálunk, kifli alakban tepsibe tesszük és az előmelegített sütőbe helyezzük.
175-180 fokon kb. 10 percig sütjük.
80 g porcukrot átszitálunk, 2 zacskó vaníliás cukrot keverünk bele és a még forró vaníliás kifliket beleforgatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése