Oldalak

2023. december 17., vasárnap

Diós kifli

                                         Diós kifli







 

Ez a diós kifli is a klasszikus karácsonyi aprósütemények közé tartozik. Nagyon régi bevált recept. Tojásmentes, és ha a tejfölt lecseréljük növényi tejfölre, akkor tejmentes is. Sütés és porcukrozás után ha kihűlt, olvasztott csokoládéba lehet mártani a két végét.
Elkezdtem a karácsonyi sütemények sütését. Ezeket a kis diós kifliket a diós linzerkarikákkal együtt sütöttem, de már most annyira rájártak a sütis dobozra a családtagjaim, hogy újabb adagot kell készítenem.
Mindenkinek boldog készülődést, jó sütögetést kívánok!


Hozzávalók:

24 dkg liszt
18 dkg Ráma margarin
3 dkg cukor
10 dkg őrölt dió
1-2 ek tejföl
csipet só
Az megsült kiflik forgatásához:
4 ek porcukor
2 zacskó vaníliás cukor

Elkészítése:

A száraz hozzávalókat összekeverjük, hozzáadjuk az apró kockákra darabolt vajat és a tejfölt. Egynemű tésztává gyúrjuk, majd folpack fóliába csomagolva minimum fél órára a hűtőbe tesszük. A lehűlt tésztát feldaraboljuk, ujjnyi vastag rudakat sodrunk belőle, majd 6-8 cm-es darabokra vágjuk.
180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük. Ha elkezd kicsit barnulni a széle, akkor már jó.

Hidegen süteményes dobozokba csomagolva, hűvös helyen sokáig eláll.