2017. október 14., szombat

Kakaós csiga

                               
                               Kakaós csiga








A Lányom kedvenc péksüteménye volt kisiskolás korában, sőt még azután is. Felnőtt korában tőle kaptam ezt a receptet. A neten biztosan sokféle kakaós csiga recept található, de bevallom őszintén, hogy soha nem is kerestem más receptet, mert ez bevált. A leveles tésztából készült csiga elkészítése még foglalkoztat. Azt még meg szeretném sütni.

Hozzávalók: 

A tésztához:

50 dkg liszt
7 dkg puha (gyengén olvasztott) vaj
1 zacskó szárított élesztő
3 dl tej
1 tojás sárgája
4 evőkanál cukor
1 mokkáskanál só


A töltelékhez:


1 csésze cukor
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1-2 evőkanál vaj

Sütés közben a locsoláshoz:


1,5 dl tej
1 evőkanál vaj

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit dagasztjuk, kelesztjük, majd 25*50 cm-es lappá nyújtjuk. Megkenjük 1-2 evőkanál olvasztott vajjal, majd megszórjuk a cukor és  a kakaó keverékével. Szorosan felcsavarjuk, majd 2-2,5 cm vastag szeletekre vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük  és 175 fokon (légkeveréses) 25-30 percig sütjük.

Félidőben, amikor színt kaptak a csigák, forró tej-vaj keverékével meglocsoljuk.

A kész, kihűlt kakaós csiga jól fagyasztható.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése