Hozzávalók:
A piskótához:
6 db tojás
6 tetőzött evőkanál liszt
6 tetőzött evőkanál porcukor
1 evőkanál kakaópor
1 evőkanál kakaópor
1 evőkanál rum
1 kg alma
A krémhez:
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 db vanília ízű puding
3,5 dl tej
A csokimázhoz:
80 g cukor
3 evőkanál kakaópor
3 evőkanál víz
70 g vaj
Elkészítése:
A csokimázhoz a cukrot összekeverjük a kakaóporral, a tejjel, felmelegítjük, majd belekeverjük a vajat.
Én szoktam még étcsokoládét is hozzáadni ha van otthon, de ilyenkor kell még egy kis tej is, mert sűrű lesz a csokitól. Ha szép sima és fényes, akkor öntsük rá a krémre.
80 g cukor
3 evőkanál kakaópor
3 evőkanál víz
70 g vaj
Elkészítése:
Egy közepes tepsi alját (én 21*37 cm-eset használtam) alufóliával kibéleljük, vékonyan bevajazzuk.
Az almát meghámozzuk és vékonyra szeleteljük (legyaluljuk), majd szétterítjük az alufólián.
A tojásokból piskótatésztát keverünk. A tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, hozzákeverjük adagolva a tojások sárgáját, majd beleszitáljuk a lisztet és óvatosan, laza mozdulatokkal összekeverjük, hogy ne törjön össze a hab.
A felét az almára öntjük, majd a másik feléhez hozzákeverjük a kakaóport és a rumot. Ráöntjük a sárga masszára, egy kicsit összerázzuk és 175-180 fokon (légkeveréses) 25-30 perc alatt készre sütjük.
Ha kisült, deszkára borítjuk úgy, hogy az almás fele legyen felül.
A krémhez a pudingot a tejjel sűrűre főzzük és többszöri kevergetés mellett lehűtjük.
A margarint a porcukorral habosra keverjük és összekeverjük a kihűlt pudinggal.
A krémet rákenjük az almás piskótára és csokoládémázzal bevonjuk.
A csokimázhoz a cukrot összekeverjük a kakaóporral, a tejjel, felmelegítjük, majd belekeverjük a vajat.
Én szoktam még étcsokoládét is hozzáadni ha van otthon, de ilyenkor kell még egy kis tej is, mert sűrű lesz a csokitól. Ha szép sima és fényes, akkor öntsük rá a krémre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése