2017. november 1., szerda

Almás- krémes piskóta

                                      Almás-krémes piskóta






Ez a sütemény nagyon ismert, többféle néven megtalálható a neten. Egyszerű recept. Kétféle piskóta, almaszeletek, rajta pudingos-margarinos krém csokimázzal leöntve. A süti finom és jól fagyasztható.


Hozzávalók:

A piskótához:

6 db tojás
6 tetőzött evőkanál liszt
6 tetőzött evőkanál porcukor 
1 evőkanál kakaópor
1 evőkanál rum
1 kg alma

A krémhez:

20 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 db vanília ízű puding
3,5 dl tej

A csokimázhoz:

80 g cukor
3 evőkanál kakaópor
3 evőkanál víz
70 g vaj

Elkészítése:

Egy közepes tepsi alját (én 21*37 cm-eset használtam) alufóliával kibéleljük, vékonyan bevajazzuk.
Az almát meghámozzuk és  vékonyra szeleteljük (legyaluljuk), majd szétterítjük az alufólián.

A tojásokból piskótatésztát keverünk. A tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, hozzákeverjük adagolva a tojások sárgáját, majd beleszitáljuk a lisztet és óvatosan, laza mozdulatokkal összekeverjük, hogy ne törjön össze a hab.
A felét az almára öntjük, majd a másik feléhez hozzákeverjük a kakaóport és a rumot. Ráöntjük a sárga masszára, egy kicsit összerázzuk és 175-180 fokon (légkeveréses) 25-30 perc alatt készre sütjük.
Ha kisült, deszkára borítjuk úgy, hogy az almás fele legyen felül.

A krémhez a pudingot a tejjel sűrűre főzzük és többszöri kevergetés mellett lehűtjük.
A margarint a porcukorral habosra keverjük és összekeverjük a kihűlt pudinggal.
A krémet rákenjük az almás piskótára és csokoládémázzal bevonjuk.

A csokimázhoz a cukrot összekeverjük a kakaóporral, a tejjel, felmelegítjük, majd belekeverjük a vajat. 
Én szoktam még étcsokoládét is hozzáadni ha van otthon, de ilyenkor kell még egy kis tej is, mert sűrű lesz a csokitól. Ha szép sima és fényes, akkor öntsük rá a krémre.



















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése