Sütés nélküli fehércsokoládés-málnás sajttorta
Születésnapot ünnepeltünk a hétvégén, és mivel a kisebbik fiam tojásmentesen étkezik és imádja a gyümölcsös sajttortákat, erre a süteményre esett a választásom.
Kekszes alapon vaníliás-málnás sajtkrém, tetején intenzíven málnaízű, finom málnazselével. Tökéletes választás családi összejövetelekre, ünnepekre, csodás kinézetével és ízével mindenkit elvarázsol.
Szeretettel ajánlom mindenkinek!
Hozzávalók 6 db mini sajttortához:
Az alaphoz:
120 g keksz (GULLON Maria cukormentes)
60 g vaj
A krémhez:
375 g krémsajt
65 g cukor
1 tk vaníliakivonat
Csipet só
90 g fehércsokoládé
90 g görög joghurt
100 ml tejszín
105 g málna
4+4 lapzselatin
A málnazseléhez:
150 g málna
1 tk cukor
1 tk citromlé
1,5 lapzselatin
Díszítéshez fűszernövények, friss málna, ehető virágok.
Elkészítése:
Először készítsük el a kekszalapot. Egy sütőpapírral borított tálcára helyezzünk 6 db 7,5 cm átmérőjű, 4,5-5 cm magas desszertgyűrűt, belső oldalát béleljük ki tortafóliával (vax fólia). A fólia kb. 1 cm-rel legyen magasabb a desszertgyűrűk magasságánál.
A kekszet egy késes aprítóban aprítsuk apróra. A vajat egy lábosban olvasszuk fel. Egy tálban keverjük össze a darált kekszet és az olvasztott vajat. Ezt a kekszmorzsát osszuk el 6 egyenlő részre, béleljük ki vele a desszertgyűrűk alját, majd tegyük a fagyasztóba addig, amíg elkészítjük a krémet.
Először elkészítjük a sajtkrém alapját, amit majd két részre osztunk.
Áztassunk a csomagon lévő előírás szerint 4 zselatinlapot 5-10 percig hideg vízben.
Egy kis tálban verjünk fel 100 ml tejszínt kemény habbá, majd tegyük félre.
A fehércsokoládét vízgőz felett olvasszuk fel.
Egy tálban kézi habverővel keverjük el a krémsajtot a cukorral, a sóval, a vaníliakivonattal, keverjük bele az olvasztott csokoládét és a görög joghurtot. Ezt a fehér krémet osszuk 2 egyenlő részre. Az első részhez keverjük hozzá az előzőleg felvert tejszínhabot.
Az előzőleg beáztatott zselatinlapokat vegyük ki az áztatóvízből nyomkodjuk ki belőle a vizet, majd egy kis lábosban 1 ek vízzel melegítsük addig, amíg elolvad (nem szabad felforralni). Egy kevés sajtkrémmel keverjük el, majd kézi habverővel egyenletesen keverjük hozzá az előzőleg két részre osztott sajtkrém első feléhez, a tejszínhabos sajtkrémhez.
Ezt a tejszínhabos sajtkrémet 6 részre elosztva öntsük rá a kekszes alapokra, simítsuk el, majd tegyük vissza a hűtőbe lehűlni.
Közben készítsük el a málnás krémet.
4 lapzselatint áztassunk 5 -10 percig hideg vízben.
Az előzőleg kettéosztott sajtkrém második feléhez keverjük hozzá a kissé pürésített málnát, majd a felolvasztott zselatint.
Ezt a málnás krémet 6 egyenlő részre elosztva öntsük rá a 6 kis formában lévő fehér krémre, majd újra tegyük vissza a hűtőbe lehűlni.
Amíg hűl, készítsük el a málnazselét.
1,5 lapzselatint áztassunk 5-10 percig hideg vízben.
A 150 g málnát egy lábosban melegítsünk fel, adjuk hozzá a cukrot, a citromlevet, majd addig főzzük gyenge tűzön, amíg a málna levet enged. Tegyük félre, hogy ne forrjon, majd keverjük el benne az előzőleg kinyomkodott zselatinlapokat. Hagyjuk egy kis ideig állni, hogy ne legyen nagyon meleg, majd egyenletesen elosztva öntsük rá a 6 kis formában lévő málnás krémre.
Tegyük vissza a hűtőbe 5-6 órára, hogy a krém és a málnazselé megszilárduljon.
Ha megszilárdult a krém, távolítsuk el a desszertgyűrűt, a tortafóliát, és közvetlen tálalás előtt díszítsük.
Díszíthetjük fűszernövényekkel, málnalevéllel, ehető virágokkal és málnával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése