2017. december 26., kedd

Linzertorta

                                     Linzertorta






Ezt a tortát télen sokszor elkészítem. Mindenki nagyon szereti a családban. Mandula, dió, fahéj, szegfűszeg és málnalekvár... Amikor sül a sütőben, az egész lakás illatozik, karácsonyi hangulatot hoz az otthonunkba.

Hozzávalók:

250 g liszt
6 g sütőpor
250 g cukor
250 g darált mandula (én felezni szoktam dióval)
1/2-1 tk. őrölt fahéj
1/4 tk őrölt szegfűszeg
250 g vaj vagy margarin
2 db tojás (1 db a tésztába és 1 sárgája a tészta lekenéséhez)
250 g málnalekvár

Elkészítése:

Kimérjük a száraz hozzávalókat, elmorzsoljuk benne a vajat vagy  margarint, beleütjük a tojást és omlós tésztát gyúrunk belőle. A tésztából gombócot formázunk, majd fóliával letakarva 30 percre hűtőbe tesszük.

Kivajazunk egy 26 cm-es tortaformát vagy egy piteformát.
A lehűlt tészta kb. 1/3-át félretesszük. A többi tésztával kibéleljük a tortaformát és megkenjük  málnalekvárral.
A megmaradt tésztából vékony rudakat sodruk és berácsozzuk vele a tésztát.
A rácsokat tojássárgával bekenjük.

Légkeveréses sütőben 175 fokon 40-45 percig sütjük. Ha nagyon barnulnának a rácsok, borítsuk be egy sütőpapírral és állítsuk vissza alsó-felső sütésre. Ez sütőtől függ.



                                           
Jó étvágyat a tortához!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése