2018. február 14., szerda

Almarózsás pite

                                           
                             Almarózsás pite







A blogomon van már egy almarózsás pite. Az pitetésztával lett sütve és narancsos-vaníliás krémben vannak az almarózsák. Ez a pite annál sokkal egyszerűbb. Leveles tésztában őrölt mandula, rajta almapüré és abban az almarózsák. Gyors mutatós sütemény.



Hozzávalók:


1 csomag leveles tészta

70 g őrölt mandula
150 g almapüré
5 db piros alma (Red Jonaprince)
150 g cukor 
200 ml víz
2 db citrom leve


Elkészítése:


A 20-22 cm-es piteformát kibéleljük a leveles tésztával. A tészta alját villával megszurkáljuk, beleszórjuk az őrölt mandulát, majd óvatosan megkenjük az almapürével. 160 fokon 15 percig sütjük.

Az almákat félbevágjuk és felszeleteljük. Nagyon vékony legyen, hogy könnyen tudjuk majd hajlítani.
A vizet a cukorral felforraljuk, beleöntjük a citromlevet és belehelyezzük az almaszeleteket. 10-15 percig hagyjuk állni benne, hogy megpuhuljon az alma.
Egy tepsibe sütőpapírt teszünk, a leszűrt almaszeleteket szétterítjük a papíron és 10 percre berakjuk a sütőbe, hogy  egy kicsit megszáradjanak, ne vizesen kelljen feltekerni.
A megszikkadt almaszeletekből 4-5 darabot balról jobbra egymásra helyezünk, kis rózsákká formálva feltekerjük, majd belehelyezzük az almapürébe. Az almarózsákat szorosan egymás mellé helyezzük, majd 160 fokon további 20 percig sütjük.
Ha kihűlt, porcukorral megszórjuk.















Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése