2017. október 10., kedd

Áfonyás muffin


                                          Áfonyás muffin









Több fajta muffint sütöttem, de csak az áfonyás és a sütőtökös maradt meg, azt sütöm többször. Most az áfonyásról írok. Donna Haynek volt régebben egy televíziós sorozata, onnan mentettem el ezt a receptet. Az áfonyát ősszel szoktam megvenni a piacon és azt fagyasztom le. Ehhez a sütihez az apró szemű áfonya jobb. Keményebb és szebben mutat a sütiben.



Hozzávalók 12 darab muffinhoz:


2,5 csésze liszt
1 csapott evőkanál sütőpor
1 csésze kr.cukor
1/2 csésze olaj
1/2 csésze tej
1 tojás
1 tk. vaníliaesszencia
30 dkg mirelit áfonya


Elkészítése:

1 db tojást habosra keverünk a kristálycukorral, hozzákeverjük az olajat, a tejet, majd beleszitáljuk a sütőporos lisztet.
Ezzel is jól elkeverjük. Kivesszük a mélyhűtőből az áfonyát és óvatosan belekeverjük a masszába. 

Muffinformákba töltjük és még a tetejére is rakunk elszórtan az áfonyaszemekből.

180 fokon, 30-35 percig sütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése