2019. május 15., szerda

Rebarbarás pite



                                                                           Rebarbarás pite






Itt a rebarbaraszezon. Örülök, hogy a boltok polcain újra megjelent ez a csodálatos színben pompázó zöldség.  Nagyon sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz, ezért így tavasszal jó vitaminforrás. Sokféle édesség készíthető belőle. Sütés előtt a rebarbarát nem kell megpárolni, nyersen kell felhasználni, a sütés végére nagyon jól megpuhul. Finom citromos íze miatt többféle gyümölccsel párosítható. Ez a pite az epres pitéhez hasonlóan gyorsan elkészül, frissen sütve, még melegen a legfinomabb.


Hozzávalók:

350 g rebarbara
125 g lágy vaj
125 g cukor
1 tk. vaníliakivonat vagy vaníliapaszta
Csipet só
2 db tojás
125 g liszt
2 tk. sütőpor
40 g kukoricakeményítő

Elkészítése:

A rebarbarának az alsó vastag részét és a tetején lévő részt, ahol elágaznak a levelek, vágjuk le, majd húzzuk le a vékony külső hártyáját. Vágjuk fel 1-1,5 cm-es darabokra és tegyük félre, amíg elkészítjük a krémet.
A vajat, a cukrot, a vaníliát, a csipet sót keverjük habosra. Adagoljuk hozzá a tojásokat és azzal is verjük addig, amíg jó krémes lesz (kb. 1 perc). Öntsük a krémet a formába és rakjuk rá a rebarbaradarabokat. 




Az eredeti receptben 200 fokon sül  alsó-felső sütési módban 30-40 percig. Én légkeveréses módban sütöttem 180 fokon 30-40 percig (ez sütőfüggő). Akkor jó, ha szép aranysárga színű a tészta.




Megjegyzés: Ennél a piténél a piros héjú és zöld húsú rebarbarát használtam. Enyhén savanyú, finom citromos ízt ad a süteménynek.


Forrás:https://marlenessweetthings.ch/2015/05/schneller-rhabarberkuchen/




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése