2021. október 8., péntek
Oreo kekszes csokoládé mousse torta
2021. október 2., szombat
Mini sajttorta
Mini sajttorta
2021. május 8., szombat
Diós-sárgarépás energiagolyók
Diós-sárgarépás energiagolyók
2021. április 8., csütörtök
Túrókrémes-mangós minitorták
Túrókrémes-mangós minitorták
2021. április 3., szombat
Kókuszkrémes gesztenyetorta (tejmentes)
Kókuszkrémes gesztenyetorta (tejmentes)
Ezt a tejmentes, kókuszkrémes gesztenyetortát a menyem születésnapjára sütöttem. A gesztenyetortámat alakítottam át tejmentes tortává. A natúr gesztenyét házi készítésű kesutejből készült pudinggal és kókusztejszínnel krémesítettem. A felső rétegnél kókusztejszínt használtam. A tejszín állaga kellemesen lágy és selymes, ízben nagyon jól harmonizált a gesztenye ízével, sőt kifejezetten a kedvencemmé vált. Mivel a menyem és a fiam is cukormentesen étkeznek, a tejszínt már nem édesítettem, de mindenki saját ízlése szerint édesítheti azt is. Nekem és a családomnak is összességében a torta nagyon ízlett, nagyon finomnak találtuk. A menyem szerint másnapra a torta ízei még jobban összeértek és még finomabb lett.
A kakaós piskótához:
6 dkg liszt
1/2 zacskó sütőpor (6 g)
2,5 dkg cukrozatlan kakaópor
2 ek meggylé, 2 ek rum
A gesztenyekrémhez:
50 dkg natúr gesztenyepüré (100 %-os)
1 tk vaníliakivonat
2 tk rum
2 ek akácméz
2 dl házi készítésű kesutej
20 g Dr Oetker vaníliaízű pudingpor
1 ek akácméz
1 dl kókusztejszín (Cocomas)
3 lapzselatin
A kókuszkrémhez:
2 lapzselatin
Csokoládéforgács
A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjét kemény habbá verjük az eritrittel, egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, majd beleszitáljuk a sütőporral, kakaóporral elkevert lisztet. Óvatosan összekeverjük és beleöntjük a tortaformába. 160 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. A megsült és kihűlt kakaós piskótát tortatálra tesszük és tortagyűrűt helyezünk köré. A meggyléhez keverjük a rumot és egy ecset segítségével megnedvesítjük vele a piskótát.
2021. január 30., szombat
Gâteau au chocolat
Gâteau au chocolat
2021. január 2., szombat
Hattyús gesztenyetorta
A gesztenyetorta-alap elkészítése:
Az eredeti receptben egy 22 cm-es átmérőjű, 16 szeletes tortához 6 tojásból készült piskóta. Ennél a tortánál szintén 22 cm-es tortaformát használtam, viszont a torta díszítése miatt magasabb tortát kellett készítenem, ezért 9 tojásból készítettem a piskótát.
Hozzávalók:
A piskótához:
9 db tojás18 dkg cukor
fél csomag sütőpor
2020. december 21., hétfő
Vegán gesztenyés hókifli
Vegán gesztenyés hókifli