2017. szeptember 5., kedd

Lazac

                                                                    Alufóliában sült lazac









Most egy nagyon egyszerű, könnyen elkészíthető, de annál finomabb receptet hoztam. Még egy kezdő fiatal  "szakács" is gyorsan elkészítheti.




Hozzávalók:

1 szelet bőrös lazac
1-2 darab koktélparadicsom
4-6 darab olívabogyó
citrom
só, bors, szárított oregánó
1 szál friss oregánó (opcionális)



A lazacszeletek mindkét oldalát bekenjük olívaolajjal. Sózzuk, borsozzuk, oregánót szórunk rá, majd néhány csepp citromot. Ha van otthon biocitromunk, akkor a héjából is reszelhetünk rá. Attól még finomabb az íze. Rápakoljuk a zöldségeket és a friss oregánót. 


Alufóliába csomagoljuk. 180 fokon (légkeverés) 25 percig sütjük, majd az alufóliát szétnyitjuk és még 5-10 percig pirítjuk. Ha megsült, egy lapáttal elválasztjuk a bőrétől (nagyon könnyen elválik), majd tálra tesszük.



Párolt zöldséget és vadrizst kínálhatunk hozzá.



A párolt zöldséghez cukkinit, sárgarépát, póréhagymát julienre szeletelünk (ha van julienne szeletelőnk, pár perc alatt kész), kevés olívaolajon roppanósra párolunk, majd megszórjuk metélőhagymával.




Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése