2017. szeptember 3., vasárnap

Szilvás pite

                                                                        Szilvás pite






Ennek a pitének a receptje hasonló a dióhabos almás pite receptjéhez. A különbség annyi, hogy a tojásos habba darált dió helyett darált mandula kerül és az alma helyett szilva.


Hozzávalók:

160 g liszt
1 csipet só
2 csomag vaníliás cukor
3 tojás
75 és 25 g cukor
75 g hideg vaj
kb. 600 g szilva
50-70 g darált mandula (a tojás nagyságától függ)
porcukor a tálaláshoz

Elkészítése:

1. Gyúrjuk össze a lisztet, a sót, egy csomag vaníliás cukrot, egy tojást, 75 g cukrot és a vajat sima tésztává, majd tegyük kb. 30 percre a hűtőbe.
2. Mossuk meg és szárítsuk meg a szilvákat, vágjuk őket félbe, és távolítsuk el a magokat.
3. Keverjünk habosra két tojást, egy csomag vaníliás cukrot és 25 g cukrot, majd adjuk a masszához a darált mandulát.
4. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra (légkeveréses).
5. Kenjük ki a formát vajjal vagy margarinnal, és szükség esetén lisztezzük ki.
6. Béleljük ki a formát a tésztával, és szurkáljuk meg fogpiszkálóval, hogy sütés közben ne hólyagosodjon fel.
7. Kenjük el a mandulakrémet a tésztán, majd helyezzük a szilvákat a domború felével felfelé a mandulakrémre.
8. Süssük a pitét a sütő alsó sínén kb. 45 percig.
9. Hagyjuk hűlni a , majd vegyük ki a formából.
10. Szórjuk meg a  porcukorral.

Jó étvágyat! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése