2018. július 23., hétfő

Szedres gyümölcstorta

                         Szedres gyümölcstorta






Apósomék kertjében rengeteg szeder terem. Szerencsére nem egyszerre érik be, ezért hetekig élvezhetjük ezt a csodás gyümölcsöt. Ha időm engedi, szedres sütiket sütök, cukros és cukormentes szedermártást, lekvárt készítek. Mivel a körte is most érik, nagy kedvencem a szeder-körte lekvár. A szeder nagy részét lefagyasztom, így télen is bármikor felhasználhatom. Az utóbbi időben nagyon sokat utaztam, keveset voltam itthon és sajnos kevés időm maradt a sütésre. Ez a szedres gyümölcstorta nagyon gyorsan, egyszerűen  elkészíthető, finom, könnyű sütemény. Szeretettel ajánlom mindenkinek!

Hozzávalók egy 24 cm-es piteformához:

4 db tojás
4 ek cukor
4 ek liszt
4 dl tej 
1 zacskó Dr. Oetker vaníliaízű puding
3 kanál cukor
szeder
Dr. Oetker piros tortazselé

Elkészítése:

A 4 db tojás sárgáját egy csipet sóval és a cukorral kemény habbá verjük, belerakjuk egyenként a 4 db tojás sárgáját. Ezzel is tovább habosítjuk, majd hozzáadjuk apránként az átszitált lisztet. Beleöntjük a kivajazott pite- vagy gyümölcstortaformába és 175-180 fokon, légkeverésen kb. 25 perc alatt készre sütjük. Az idő sütőfüggő.
Amíg a piskóta kihűl, megmossuk a szedreket és egy papírtörlővel felitatjuk róla a nedvességet. 
A 4 dl tejjel, 3 ek cukorral és a vaníliapudinggal előírás szerint pudingot főzünk. A még meleg pudingot óvatosan, egyenletesen ráöntjük a piskótára, majd szorosan egymás mellé helyezve beborítjuk a szederrel. 
A Dr. Oetker piros tortazselét előrás szerint elkészítjük és még meleg, folyékony állapotban, óvatosan, vigyázva, hogy ne folyjon le a szélén, ráöntjük a szederre.
Fogyasztás előtt jól lehűtjük!
Jó étvágyat a tortához!