Diós-sárgarépás energiagolyók
Ezeknek a diós-sárgarépás energiagolyóknak 3 fő összetevője van. Dió, mazsola, sárgarépa, tele egészséges rostokkal, vitaminokkal. Az elkészítése nem sok időt igényel, pár perc az egész. Én általában este készítem el, nagyon jót tesz neki ha egy éjszakát áll a hűtőszekrényben, finomra összeérnek az ízek.
Hozzávalók:
10 dkg dió
8 dkg mazsola
1 csipet őrölt szerecsendió
1 csipet só
1/2 tk fahéj
6 dkg finomra reszelt sárgarépa
1/2 bio citrom finomra reszelt héja
1 tk őrölt lenmag
Kókuszreszelék
Elkészítése:
Késes aprítóban apróra aprítjuk a diót, a mazsolát, a szerecsendiót, a sót és a fahéjat. Hozzáadjuk a reszelt sárgarépát, a citromhéjat és az őrölt lenmagot. Ezzel még egy kicsit pulzálva összekeverjük, golyókat formázunk belőle, majd meghempergetjük a kókuszreszelékben.
Hűtőszekrényben zárt edényben tároljuk.