Ebben a finom mindenmentes pudingban nincs tej, cukor, liszt, tojás, viszont van benne sok finom gyümölcs, kevés növényi tej és magok. A vegán fiamnak készítettem, de annyira finom volt, hogy készítem a következő adagot magamnak és a család többi tagjának. A sárga színű gold kivit is többször használom majd a süteményeimben, mert rendkívül finom, édes, ízletes gyümölcs. Véletlenül akadtam rá a neten erre a receptre, örülök neki és még sokszor fogom elkészíteni.
Vegánok és nem vegánok egyaránt ehetik. A krémje bársonyosan krémes és édes, a magok a tetején ropogósak. A nap bármelyik időpontjában fogyaszthatjuk, akár reggelinek, akár délutáni desszertnek. Érdemes kipróbálni.
Hozzávalók 2 pohárhoz:
A zöld színű krémhez az alján:
125 g fagyasztott banánszeletek
1/2 zöld kivi
1/2 avokádó
A kókuszos chiapudinghoz a közepén:
2 ek chiamag
6 ek víz
2 ek kókuszreszelék
A mogyorós banánkrémhez a tetején:
150 g fagyasztott banánkarikák
1,5 ek mogyorókrém (100 %-os földi mogyorókrém)
1-1,5 ek mandulatej
A tetejére:
1 tk kókuszolaj
2 tk juharszirup
1 ek quinoa
10 g tökmag
10 g zabpehely
10 g hajdina
Díszítéshez 1 db gold kivi
Elkészítése:
Áztassuk be a chiamagot a vízbe legalább 10-15 percre, majd keverjük hozzá a kókuszreszeléket.
Egy kis lábosban melegítsük fel a kókuszolajat és a juharszirupot. Keverjük el benne jól a magokat és terítsük szét egy sütőpapíron, hagyjuk megszáradni. Ezt morzsoljuk majd rá a desszert tetejére.
A krémek hozzávalóit krémek szerint keverjük krémesre (én ehhez egy kisebb késes aprítót használtam).
Hámozzuk meg és szeleteljük fel a sárga kivit.
A poharak alján terítsük szét a zöld színű krémet.
Rakjuk körbe a sárga kiviszeletekkel, öntsük rá a chiapudingot, majd a mogyorós banánkrémet.
Szórjuk rá a magokat tetszés szerint.
Jó étvágyat a desszerthez!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése