Rebarbarás pite
Hozzávalók:
350 g rebarbara
125 g lágy vaj
125 g cukor
1 tk. vaníliakivonat vagy vaníliapaszta
Csipet só
2 db tojás
125 g liszt
2 tk. sütőpor
40 g kukoricakeményítő
Elkészítése:
A rebarbarának az alsó vastag részét és a tetején lévő részt, ahol elágaznak a levelek, vágjuk le, majd húzzuk le a vékony külső hártyáját. Vágjuk fel 1-1,5 cm-es darabokra és tegyük félre, amíg elkészítjük a krémet.
A vajat, a cukrot, a vaníliát, a csipet sót keverjük habosra. Adagoljuk hozzá a tojásokat és azzal is verjük addig, amíg jó krémes lesz (kb. 1 perc). Öntsük a krémet a formába és rakjuk rá a rebarbaradarabokat.
Az eredeti receptben 200 fokon sül alsó-felső sütési módban 30-40 percig. Én légkeveréses módban sütöttem 180 fokon 30-40 percig (ez sütőfüggő). Akkor jó, ha szép aranysárga színű a tészta.
Megjegyzés: Ennél a piténél a piros héjú és zöld húsú rebarbarát használtam. Enyhén savanyú, finom citromos ízt ad a süteménynek.
Forrás:https://marlenessweetthings.ch/2015/05/schneller-rhabarberkuchen/
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése