Csokoládés-sajtkrémes túrótorta
Ezen a nyáron hosszabb ideig tartózkodtam külföldön, így a blogom írása háttérbe szorult. Sütni sütögettem, de receptírásra már nem maradt időm. Ezt a süteményt egyik bevásárlásom alkalmával láttam meg egy újságban, és mivel közeledett a férjem névnapja, gondoltam elkészítem, imádja a túrós süteményeket. A díszítéséhez tejszinhabot, rengeteg gyönyörű, friss, színes gyümölcsöt, csokoládéforgácsot használtam, és elkészítettem még hozzá a kedvenc gyümölcsszószunkat is.
A torta egyszerűen, gyorsan elkészíthető, a krémtúró és a tejszín mellett sajtkrémet is tartalmaz, ezért ízvilágában a sajttorták és a túrótorták között helyezkedik el. A túrós sütemények kedvelői mindenképpen próbálják ki. A sok friss gyümülcs, a tejszínhab, a gyümölcsszósz elmaradhatatlan. Mivel nem tartalmaz lisztet, gluténmentesen étkezők is fogyaszthatják.
Hozzávalók:
100 g étcsokoládé
4 db tojás (M)
100 g cukor
500 g krémtúró
200 g krémsajt
1 cs. vaníliaízű pudingpor (dr Oetker)
200 g tejszín
Díszítéshez:
200 g tejszín
Ribizli, málna, áfonya, csokoládéforgács
Málna coulis
Elkészítése:
Egy 25 cm hosszú kenyérformát vajazzunk, lisztezzünk be.
Vízgőz felett olvasszuk meg az étcsokoládét.
A tojásokat keverjük krémesre a cukorral, majd egyenként keverjük hozzá a túrót, a krémsajtot, a pudingport és a tejszínt.
A sajtkrémes túrókrém 1/3 részéhez keverjük hozzá az olvasztott csokoládét, öntsük bele a sütőformába, majd a megmaradt 2/3 rész krémet öntsük a tetejére.
Süssük 180 (alsó-felső), vagy 160 (légkeveréses) fokon kb. 45 percig (sütőfüggő). Ha elkészült, hagyjuk a lezárt sütőben pihenni 15 percig, majd vegyük ki a sütőből és hagyjuk a formában kihűlni. Ha kihűlt, vegyük ki a formából, rakjuk 1-2 órára a hűtőbe, utána díszíthetjük, tálalhatjuk. Díszítsük tejszínhabbal, piros bogyós gyümölcsökkel, málna coulis-val, csokoladéforgáccsal.
Málna coulis receptje itt megtekinthető: https://pitemania.blogspot.com/2021/01/gateau-au-chocolat.html
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése